Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na strednom a časti východného Slovenska sa môže od večera tvoriť hmla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zároveň meteorológovia vydali výstrahy prvého stupňa aj na nedeľu (15. 1.) pred vetrom, ktorá platí v niektorých okresoch Bratislavského, Trenčianskeho, Trnavského, Prešovského a Žilinského kraja.

Bratislava 13. januára (TASR) - V niektorých okresoch Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja sa môže od piatka večera tvoriť hmla. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

V týchto lokalitách sa miestami očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," uviedli meteorológovia. Výstraha prvého stupňa pred hmlou platí od piatkovej 18.00 h do soboty (14. 1.) 10.00 h.

Zároveň meteorológovia vydali výstrahy prvého stupňa aj na nedeľu (15. 1.) pred vetrom, ktorá platí v niektorých okresoch Bratislavského, Trenčianskeho, Trnavského, Prešovského a Žilinského kraja. V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Výstrahy pred vetrom na horách platia taktiež v nedeľu v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Prešovského a Žilinského kraja. V týchto lokalitách sa podľa meteorológov na horách nad pásmom lesa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 110 až 125 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, čo je až víchrica.