Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Na stretnutí ÚMS s premiérom hovorili aj o úsporných opatreniach

Na snímke dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger. Foto: TASR - Jaroslav Novák

ÚMS očakáva, že stretnutie zástupcov samospráv a šéfa vládneho kabinetu odštartuje intenzívne pracovné rokovania, ktoré prinesú efekt v krátkom čase.

Bratislava 17. marca (TASR) - Na piatkovom stretnutí Únie miest Slovenska (ÚMS) s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom hovorili aj o strategických úsporných opatreniach v súvislosti s energetickou krízou, kde mestá potrebujú finančnú podporu zo strany štátu. Predseda vlády prisľúbil, že bude venovať tejto problematike osobitnú pozornosť. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová.

"Otvorenou témou zostáva odpustenie 'kovidových pôžičiek', čo by znamenalo významnú finančnú pomoc pre samosprávy," uviedla Piršelová. ÚMS očakáva, že stretnutie zástupcov samospráv a šéfa vládneho kabinetu odštartuje intenzívne pracovné rokovania, ktoré prinesú efekt v krátkom čase.

"Dohodli sme sa na konkrétnych bodoch, ktoré si budú vyžadovať pokračovanie rokovaní a vzájomnú spoluprácu na odbornej úrovni," uviedol prezident ÚMS a primátor Trenčína Richard Rybníček s tým, že prvý termín rokovania bol stanovený na 22. marca.

Stretnutia s premiérom sa zúčastnili aj zástupcovia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a združenie samosprávnych krajov SK8.