Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na ŠTS sa začal proces s exšéfkou úradu práce v Piešťanoch Zuzanou K.

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Zuzana K. pôsobila ako riaditeľka ÚPSVaR v Piešťanoch päť rokov, z funkcie bola dočasne odvolaná v roku 2019 v súvislosti so vznesením obvinenia pre pokračovací zločin prijímania úplatku.

Banská Bystrica 18. júla (TASR) – Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, sa v pondelok začal proces s bývalou riaditeľkou Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Piešťanoch Zuzanou K. Obžalovaná je z prijímania úplatkov.

Bývalá šéfka piešťanského úradu práce je obžalovaná z dvoch korupčných skutkov, prijať mala v oboch prípadoch nepeňažné dary. V jednom zo skutkov mala podľa obžaloby v roku 2018 poskytnúť radu žiadateľke o príspevok na samostatnú zárobkovú činnosť Nore B., ktorej žiadosť úrad pôvodne zamietol. Prijať za to mala tašku s paprikami, paradajkami či reďkovkami. Nora B. je v procese obžalovaná z prečinu podplácania.

Obe obžalované v úvode hlavného pojednávania odmietli uzavrieť dohodu o vine a treste a uviedli, že sa cítia nevinné. Exriaditeľka úradu počas svojej výpovede potvrdila, že sa s obžalovanou Norou B. stretla, avšak nie s cieľom poskytnutia rady v súvislosti so žiadosťou o príspevok.

Zuzana K. pôsobila ako riaditeľka ÚPSVaR v Piešťanoch päť rokov, z funkcie bola dočasne odvolaná v roku 2019 v súvislosti so vznesením obvinenia pre pokračovací zločin prijímania úplatku. Do funkcie ju nominoval Smer-SD, na čele úradu nahradila nominanta Smeru-SD Miloša Tamajku, ktorý sa v roku 2014 stal primátorom mesta.