Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na sudcu Správneho súdu v Košiciach uspeli traja uchádzači

Ilustračné foto Foto: TASR

Väčšina uchádzačov stroskotala na prípadovej štúdii hneď v úvode písomnej časti výberového konania.

Bratislava 17. januára (TASR) - Vo výberovom konaní na obsadenie ôsmich voľných miest sudcov vznikajúceho Správneho súdu v Košiciach uspeli traja uchádzači. Do výberového konania bolo zaradených 17 uchádzačov z radov nesudcov. Vyplýva to zo zápisnice z výberového konania, ktoré sa uskutočnilo na prelome rokov 2022 a 2023.

Väčšina uchádzačov stroskotala na prípadovej štúdii hneď v úvode písomnej časti výberového konania. Do ústnej časti sa dostala trojica Michal Magur, Jozef Sábo a Emília Guľová. Všetci traja boli napokon úspešní.

Správne súdy by mali začať fungovať v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach od 1. júna 2023. Ich vznik priniesla reforma súdnej mapy. Sudcovia, ktorí majú záujem o pôsobenie na jednom z troch vznikajúcich správnych súdov, si môžu podať žiadosť o preloženie.

Súdna rada SR na decembrovom zasadnutí rozhodla v prípade košického správneho súdu o preložení trojice sudcov. Pôsobiť chce na ňom aj ďalších šesť sudcov. Súdna rada SR bude o ich žiadostiach postupne rozhodovať.