Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Na súťaži Scratch Match ocenili aplikácie mladých programátoriek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Víťazkou v kategórii staršie dievčatá sa stala Viktória Pupáková s hrou rtudisru. V kategórii tím zvíťazil EVO Team z Košíc s aplikáciou na učenie sa častí kostry.

Bratislava 24. júna (TASR) - V rámci šiesteho ročníka súťaže Scratch Match, ktorej cieľom je motivovať dievčatá na základných školách k objavovaniu technológií, ocenili viaceré programátorky vo veku ôsmich až 15 rokov. Do súťaže sa zapojilo 60 dievčat s 36 projektami. TASR o tom informovala manažérka pre komunikáciu z občianskeho združenia Aj Ty v IT Monika Kapráliková.

Víťazkou v kategórii staršie dievčatá sa stala Viktória Pupáková s hrou rtudisru. V kategórii tím zvíťazil EVO Team z Košíc s aplikáciou na učenie sa častí kostry. V kategórii mladšie dievčatá sa na prvom miesta umiestnila Bela Belobradová s hrou Boj s COVID-19, v kategórii mladšie dievčatá – tím vyhrali IT Girls z Košíc s hrou o recyklovaní.

Občianske združenie AJ Ty v IT vzniklo v roku 2012 s cieľom zvýšiť počet študentiek IT na vysokých školách. V súčasnosti sa venuje vzdelávaniu, budovaniu komunity a búraniu rodových stereotypov v IT.