Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Na trh vstupuje spoločnosť Alanata

Foto: Alanata

Spoločnosť Alanata má ambíciu stať sa novým lídrom v oblasti IT

Bratislava 21. septembra (OTS) - S účinnosťou od 1. septembra 2022 vznikla na slovenskom trhu nová spoločnosť Alanata, ktorej ambíciou je stať sa kľúčovým hráčom na slovenskom trhu informačných technológií. Svoje ambície stavia na prepojení viac než 30 ročných skúseností poskytovania IT riešení pre malé a veľké firmy, strategické podniky ako aj verejný sektor získaných odkupom časti spoločnosti Tempest, a zároveň dynamickej spoločnosti MindIT. Alanata bude ponúkať rozšírené portfólio služieb s dôrazom na inovácie, aktuálne i budúce trendy informačných technológií a meniace sa potreby klientov.



„Týmto spojením dokážeme našim klientom priniesť to najlepšie z doterajšieho fungovania oboch spoločností, a zároveň to najlepšie, čo ponúka slovenský trh informačných technológií. Za 30 rokov pôsobenia Tempestu na trhu je tu nakumulované dlhoročné know-how, široké portfólio technológií a množstvo skúsených expertov z rôznych technologických oblastí. Ruka v ruke s agilitou a inovatívnosťou, ktoré do tohto spojenia prináša MindIT, vzniká spoločnosť s obrovským rozvojovým potenciálom, ktorý chceme ďalej rozvíjať“, hovorí Martin Murgáč, generálny riaditeľ Alanata.

Kompetencie Alanata pokrývajú 8 najvýznamnejších technologických oblastí, ako cloudové a infraštruktúrne riešenia, kybernetická a informačná bezpečnosť, management dát a umelá inteligencia, consulting, riešenia SAP, vývoj vlastných softvérových riešení na mieru podľa potrieb klienta, IT prevádzka a outsourcing, service management a monitoring. „Sú to oblasti, ktoré hýbu a v ďalších rokoch aj budú hýbať svetom IT. V Alanata máme už teraz rozbehnuté viaceré iniciatívy a projekty, ktoré nám umožnia prinášať v týchto oblastiach inovácie s vysokou pridanou hodnotou pre našich klientov“, dodáva Martin Murgáč.