Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na úrade vlády má byť rekonštrukcia ku kauze Súmrak

Na archívnej snímke bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít M. Foto: TASR – Jakub Kotian

V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta B. a policajného exprezidenta Tibora G.

Bratislava 19. júla (TASR) - Na úrade vlády má polícia realizovať rekonštrukciu údajných stretnutí v kauze Súmrak. Na miesto prišiel aj bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít M. Upozornili na to Aktuality.sk, tvnoviny.sk a noviny.sk.

"K úkonom, ktoré vykonáva polícia, sa nebude Úrad špeciálnej prokuratúry vyjadrovať, môžete sa s otázkami obrátiť priamo na Prezídium Policajného zboru," reagovala pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Polícia ani Úrad vlády SR na otázky TASR zatiaľ neodpovedali.

Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) na sociálnej sieti uviedol, že dal polícii k dispozícii aj svoju kanceláriu. "Súčinnosť s orgánmi činnými v trestnom konaní považujem za svoju občiansku povinnosť. Je tu súčasne aj politický záväzok voči občanom," podotkol s tým, že vláda aj hnutie OĽANO si tento záväzok plnia.

Polícia potvrdila, že Národná kriminálna agentúra vykonávala na Úrade vlády SR previerky výpovede aj za účasti svedkov. "Keďže ide o živé trestné konanie, vyšetrovateľ viac informácií v súčasnosti nebude poskytovať," dodal pre TASR vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v apríli v rámci akcie Súmrak obvinil expremiéra Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD) zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta B. a policajného exprezidenta Tibora G.


Úrad vlády sprístupnil areál polícii na vyšetrovanie kauzy Súmrak


Úrad vlády (ÚV) SR sprístupnil polícii areál a všetky potrebné kancelárske priestory v súvislosti s preverovaním svedeckých výpovedí v kauze Súmrak. TASR to potvrdili z tlačového a informačného odboru ÚV SR.

Národná kriminálna agentúra požiadala ÚV SR o súčinnosť minulý týždeň. "Úrad vlády na základe súhlasu premiéra Eduarda Hegera žiadosti vyhovel a sprístupnil areál a všetky potrebné kancelárske priestory," priblížili.