Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Na Úrade vlády SR vzniká nový tím regionálnych koordinátorov

Na snímke generálna riaditeľka Sekcie Plánu obnovy Úradu vlády SR Lívia Vašáková. Foto: TASR - Jakub Kotian

Pôsobiť budú po celom Slovensku.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Na Úrade vlády (ÚV) SR vzniká nový tím regionálnych koordinátorov, ktorí budú zvyšovať informovanosť a angažovanosť samospráv v rámci plánu obnovy. Pôsobiť budú po celom Slovensku. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor ÚV SR.

"Pri plnení cieľov stanovených v pláne obnovy si plne uvedomujeme dôležitosť samosprávy, preto sme vytvorili tím 16 koordinátorov, ktorý bude pokrývať všetky kraje na Slovensku. V praxi pôjde o predĺženú ruku plánu obnovy v regiónoch," priblížila generálna riaditeľka sekcie plánu obnovy na ÚV SR Lívia Vašáková.

Koordinátori budú informovať o jednotlivých výzvach, organizovať školenia, poskytovať konzultácie a získavať spätnú väzbu, ktorá je podľa Vašákovej na úspešnú implementáciu plánu obnovy určite potrebná. "Vstupy regionálnych koordinátorov a spätná väzba zo samospráv môžu byť pomocou aj pri ďalšej tvorbe výziev, prípadne ich úpravy v ďalších kolách," skonštatovala.

V súčasnosti je otvorených 16 výziev za viac ako 500 miliónov eur, vo väčšine z nich sú možnými žiadateľmi práve samosprávy. "Doteraz bolo uzavretých a vyhodnotených trinásť výziev za takmer 170 miliónov eur, väčšina sa týkala témy vzdelávania. Do konca trvania plánu obnovy je v pláne otvoriť ešte ďalších 90 výziev za 2,3 miliardy eur," doplnila Vašáková.