Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Na voľnú pozíciu člena Súdnej rady voleného sudcami je jeden kandidát

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Oprávnení navrhovatelia mohli doručiť predsedovi Súdnej rady Jánovi Mazákovi návrhy kandidátov do 2. augusta.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Na voľnú pozíciu člena Súdnej rady SR voleného sudcami je jeden kandidát. Ide o sudcu občianskoprávneho kolégia Krajského súdu v Košiciach Ľuboša Kunaya. TASR o tom informovala hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

"Voľba člena Súdnej rady SR voleného sudcami vo východoslovenskom volebnom obvode sa uskutoční 7. septembra 2021," spresnila hovorkyňa s tým, že vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie dekrétu má byť 8. septembra o 12.00 h v priestoroch bratislavského Miestodržiteľského paláca.

Oprávnení navrhovatelia mohli doručiť predsedovi Súdnej rady Jánovi Mazákovi návrhy kandidátov do 2. augusta. "Hlavná volebná komisia, na ktorej čele stojí predseda Pavol Tomáš, ich následne preskúmala. Výsledkom je, že o funkciu člena Súdnej rady voleného sudcami sa bude uchádzať jeden kandidát," spresnila s tým, že Kunaya navrhla Sudcovská rada Krajského súdu v Košiciach.

Voľné miesto je potrebné obsadiť po tom, ako sa 24. júna z rodinných dôvodov vzdal funkcie člena Súdnej rady SR sudca Krajského súdu v Košiciach Martin Michalanský.