Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Na východe Slovenska by mohla vzniknúť nová vojenská nemocnica

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

V súčasnosti sa preverujú všetky dostupné možnosti.

Bratislava 15. marca (TASR) - Na východe Slovenska by mohla vzniknúť nová vojenská nemocnica. Ministerstvo obrany (MO) SR pre TASR potvrdilo, že plánuje zo svojho rozpočtu preinvestovať prostriedky aj do zdravotníckej infraštruktúry. Možnosť novej nemocnice na východe Slovenska avizoval premiér a líder Smeru-SD Robert Fico v rozhovore pre denník Štandard.

"MO SR plánuje z rozpočtu kapitoly rezortu preinvestovať prostriedky aj do zdravotníckej infraštruktúry - pravdepodobne by išlo o investíciu do nemocnice na východe Slovenska, kde takéto vojenské zdravotnícke zariadenie momentálne chýba," uviedli z komunikačného oddelenia rezortu pre TASR.

V súčasnosti sa preverujú všetky dostupné možnosti. "Ak bude vo veci aktualizačný moment, budeme o tom verejnosť informovať," dodalo ministerstvo.

O zámere novej nemocnice informoval predseda vlády. "Jednu veľkú, koncovú nemocnicu chceme postaviť na východnom Slovensku. Máme úplne jasno, odkadiaľ zdroje, kto to bude robiť a ako to bude celé vyzerať," povedal v rozhovore pre denník Štandard.

Ministerstvo zdravotníctva pre TASR reagovalo, že o avizovaných investíciách do zdravotníctva bude informovať až po ich komplexnom prerokovaní so všetkými relevantnými partnermi.