Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Na výzvu Enviroprojekt 2022 je pre školy vyčlenených 50.000 eur

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Maximálna výška finančných prostriedkov pre jednu školu je vo výške 2000 eur. Oprávnenými žiadateľmi sú zriaďovatelia základných a stredných škôl.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR bude v tomto roku prideľovať finančné prostriedky na realizáciu projektov zameraných na rozvoj environmentálnej výchovy a vzdelávania v základných a stredných školách pod názvom Enviroprojekt 2022. Záujemcovia môžu v týchto dňoch podávať žiadosti na financovanie týchto projektov. Informuje o tom MŠVVaŠ SR na svojom webe.

Na výzvu je vyčlenených 50.000 eur. Maximálna výška finančných prostriedkov pre jednu školu je vo výške 2000 eur. Oprávnenými žiadateľmi sú zriaďovatelia základných a stredných škôl.

Rozvojový projekt školy musí podľa rezortu školstva vychádzať z cieľov vzdelávacích oblastí a prierezových tém štátneho vzdelávacieho programu s dôrazom na tému environmentálna výchova a z vlastného školského vzdelávacieho programu. Konečný termín na predloženie žiadosti je do 10. mája. Vyhodnotenie bude zverejnené najneskôr do 31. mája.