Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na zbierku Biela pastelka bude možné prispieť aj vo vlakoch ZSSK

Na snímke informačný transparent k verejnej zbierke Biela pastelka. Foto: TASR Pavol Zachar

Biela pastelka je celoročná zbierka, ktorá za pomoci zbierkových tímov každoročne vrcholí v uliciach celého Slovenska.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Na zbierku pre nevidiacich a slabozrakých Biela pastelka bude tento rok možné prispieť aj vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) na tratiach tatranských elektrických železníc (TEŽ). Ide o trate Poprad-Tatry – Starý Smokovec – Štrbské Pleso a Starý Smokovec – Tatranská Lomnica. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie ZSSK Tomáš Kováč.

Do zbierky sa bude možné zapojiť v piatok (23. 9.) od 7.00 do 17.00 h. Dobrovoľníci budú rozdávať každoročný symbol zbierky, ktorým je biela pastelka. Oblečené budú mať tričká s názvom zbierky. Ich papierové pokladničky bielej farby s modrou potlačou budú prelepené logom "Ďakujeme, že nás vidíte". Okrem toho na nich bude registračné číslo a QR kód pre bankové spojenie.

Spoluprácu ocenili ZSSK i Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorá za zbierkou stojí. "Aj keď ide o našu prvú spoluprácu, verím, že nebude posledná, pretože pomoc a podpora zdravotne postihnutých je dôležitá v každej spoločnosti," skonštatoval generálny riaditeľ ZSSK Roman Koreň.

Biela pastelka je celoročná zbierka, ktorá za pomoci zbierkových tímov každoročne vrcholí v uliciach celého Slovenska. Za svoju 20-ročnú históriu vyzbierala takmer dva milióny eur v čistom výnose. Peniaze použila na aktivity spojené s obhajobou záujmov či presadzovanie legislatívnych zmien v prospech nevidiacich a slabozrakých.