Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Naď: Milanová má moju dôveru, uniknutú súkromnú korešpondenciu nečítam

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) počas zasadnutia vlády SR v Bratislave v stredu 12. januára 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Minister obrany dodal, že sa mu tiež nepáčilo, keď sa zverejňovali súkromné komunikácie iných verejných predstaviteľov

Bratislava 12. januára (TASR) - Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) má dôveru jej kolegu ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO). V stredu uviedol, že odkedy ju pozná, nedala mu ani jeden dôvod, aby pochyboval o jej úprimnosti.

"Zo zásady nečítam uniknutú súkromnú korešpondenciu," zdôraznil Naď pred novinármi. Dodal, že sa mu tiež nepáčilo, keď sa zverejňovali súkromné komunikácie iných verejných predstaviteľov, napríklad súčasného podpredsedu parlamentu Gábora Grendela (OĽANO), či súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.



Ministerka si mala v rokoch 2012 až 2016 nechávať upravovať blogy bývalým príslušníkom SIS Petrom Tóthom. Upozornil na to Nový Čas odvolávajúci sa na uniknutú komunikáciu medzi dvojicou. V kontakte s exnovinárom a exsiskárom mala byť Milanová aj v čase, keď začala spolupracovať s OĽANO.

Milanová kontakt s Tóthom potvrdila, bol jej kolegom, ale zdôraznila, že o jeho prepojeniach na odsúdeného Mariana Kočnera netušila.

Šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová v reakcii uviedla, že ide o súkromnú komunikáciu z obdobia, keď Milanová nepôsobila v politike a neboli známe kontakty Tótha na Kočnera. "Za oveľa väčší problém však považujem komunikáciu vysokých ústavných činiteľov so závadovými osobami počas ich pôsobenia v politike," doplnila.