Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Naď: Slovensko je pripravené rokovať o výcviku Ukrajincov na území SR

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vo štvrtok to počas návštevy leteckej základne Ramstein v Nemecku uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď.

Ramstein/Bratislava 8. septembra (TASR) - Na Slovensku by mohol prebiehať výcvik ukrajinských ozbrojených síl. Vo štvrtok to počas návštevy leteckej základne Ramstein v Nemecku uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Verím, že posilňovaním budovania kapacít a spôsobilostí ukrajinských ozbrojených síl budeme čoraz bližšie k ukončeniu tejto nezmyselnej ruskej agresie a víťazstvu slobodnej Ukrajiny," vyhlásil Naď.

Podľa ministra obrany je Slovenská republika pripravená hovoriť o výcviku ukrajinských vojakov na území SR. Dodal, že poskytnutie výcviku pre Ukrajincov by mohlo byť "eventuálnym príspevkom do novovytvorenej vojenskej asistenčnej misie EÚ na Ukrajine".

Naď sa v Nemecku zúčastnil na piatom stretnutí Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny vo formáte ministrov obrany. Témami stretnutia boli situácia na bojisku či materiálne a výcvikové potreby ukrajinskej armády. Predstavitelia rezortov obrany však hovorili aj o posilnení spoločných kapacít obranného priemyslu v záujme podpory obranného úsilia Ukrajiny.