Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Slovenskí politici vyjadrili ľútosť nad úmrtím ukrajinského ministra

Pohľad na miesto, kde sa zrútil vrtuľník na civilnú infraštruktúru v meste Brovary na predmestí Kyjeva na Ukrajine v stredu 18. januára 2023. Foto: TASR/AP

Ukrajinský minister vnútra Monastyrskyj a ďalší dvaja vysokopostavení predstavitelia rezortu zahynuli v stredu pri páde vrtuľníka v meste Brovary pri Kyjeve.

Bratislava 18. januára (TASR/Teraz.sk) - Dočasne poverený premiér SR Eduard Heger (OĽANO) vyjadril v stredu ľútosť nad tragickým úmrtím ukrajinského ministra vnútra Denysa Monastyrského. Informoval o tom na sociálnej sieti.

"Som veľmi zarmútený touto zdrvujúcou správou z dnešného rána," uviedol Heger. Zároveň vyjadril úprimnú sústrasť všetkým pozostalým.



Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) vyjadril ľútosť nad tragickou nehodou vrtuľníka, pri ktorej zahynul aj ukrajinský minister vnútra Denys Monastyrskyj. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Je to ďalšia rana pre už aj tak trápenú Ukrajinu. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým, ako aj ukrajinskému ľudu, ktorý prišiel o svojich predstaviteľov urputne bojujúcich za ich bezpečie a obranu. Slovensko stojí pri vás," uviedol Naď.

Záchranári stoja na mieste, kde sa zrútil vrtuľník na civilnú infraštruktúru v meste Brovary na predmestí Kyjeva na Ukrajine v stredu 18. januára 2023.
Foto: TASR/AP


Aj dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) vyjadril sústrasť rodine, veľvyslanectvu Ukrajiny, ako aj celej Ukrajine nad tragickým úmrtím ukrajinského ministra vnútra Denysa Monastyrskyja. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

"Bol jeden z nich, ktorý za svojím národom v týchto ťažkých časoch odhodlane stál a chránil ho," povedal Mikulec. Priblížil, že s ukrajinským ministrom sa rozprával minulý rok viackrát osobne popri medzinárodných rokovaniach.

Ukrajinský minister vnútra Monastyrskyj a ďalší dvaja vysokopostavení predstavitelia rezortu zahynuli v stredu pri páde vrtuľníka v meste Brovary pri Kyjeve. Incident si podľa gubernátora Kyjevskej oblasti Olexija Kulebu vyžiadal celkovo najmenej 16 obetí a 22 zranených.