Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Nadácia Ekopolis spolu s partnermi rozdeľuje 1,87 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Občianska spoločnosť a ľudské práva, podpora zraniteľných skupín či rozvoj organizácií občianskej spoločnosti sú kľúčové témy, ktorým sa grantový program ACF – Slovakia venuje už od roku 2018.

Banská Bystrica 28. septembra (TASR) - Banskobystrická Nadácia Ekopolis spoločne s Nadáciou otvorenej spoločnosti a Karpatskou nadáciou vyhlásili výsledky v poslednom, treťom kole výziev v grantovom programe Active Citizens Fund (ACF) - Slovakia, ktorý podporuje mimovládne organizácie na Slovensku. Medzi 44 projektov rozdelia sumu vyše 1,87 milióna eur. Informovali o tom v utorok s tým, že v týchto dňoch postupne podpisujú zmluvy schválených projektov.

V poslednom, treťom kole výziev programu bolo finálne posúdených spolu 235 žiadostí o grant v piatich prioritných témach. Spolu s pribúdajúcimi realizáciami projektov vznikol na oficiálnej stránke programu aj blog s príbehmi tých, ktorí vďaka získanej podpore mohli realizovať nápady na podporu komunít, vzdelávať mladých ľudí, pomáhať zraniteľným skupinám či rozvíjať vlastné organizácie. Od začiatku programu ACF – Slovakia sme sa stretli s množstvom príkladov dobrej praxe a pozitívnych výsledkov z podporených projektov. Preto sa chceme aj my podeliť o príbehy, ktoré zanechali na Slovensku nemalú stopu,“ konštatoval Peter Medveď, riaditeľ Nadácie Ekopolis, ktorá program spravuje. Podrobnejšie informácie zverejnili na www.acfslovakia.sk.

Občianska spoločnosť a ľudské práva, podpora zraniteľných skupín, obhajoba verejných záujmov či rozvoj organizácií občianskej spoločnosti sú kľúčové témy, ktorým sa grantový program ACF – Slovakia venuje už od roku 2018.

ACF je súčasťou finančnej pomoci Islandu, Lichtenštajnska a Nórska 15 členským štátom Európskej únie. Na Slovensku ho spravuje Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti a Karpatskou nadáciou.