Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Nadácia Integra vyhlásila zbierku na pomoc Ukrajine

Žena a jej dieťa čakajú na vlak, keď opúšťajú Kyjev vo štvrtok 24. februára 2022. Foto: TASR/AP

Na Slovensku je nadácia v kontakte s partnermi z cirkví a neziskových organizácií, s ktorými hľadá možnosti pomoci.

Bratislava 24. februára (TASR) – Nadácia Integra vyhlásila v súvislosti s vojenským útokom na Ukrajine zbierku na pomoc ľuďom zasiahnutým konfliktom. Obyvateľov Slovenska zároveň vyzýva, aby sa pridali k pomoci a vyjadrili solidaritu s ukrajinským ľudom. TASR o tom informovala Erika Kremská z nadácie.

"Ľudia sú v šoku, že k došlo k tomu najhoršiemu. Na uliciach sa navzájom povzbudzujú. Neviem, ako dlho budú fungovať banky. Pred lekárňami sa tvoria obrovské rady. Z Kyjeva sa nedá dostať preč. Doprava je ochromená," približuje Sergej, pracovník partnera nadácie v Kyjeve.

Na Slovensku je nadácia v kontakte s partnermi z cirkví a neziskových organizácií, s ktorými hľadá možnosti pomoci. Na Ukrajine pomohla zriadiť dočasné útočisko blízko Kyjeva pre ľudí v pohybe. V kontakte je zároveň s ľuďmi v rôznych častiach krajiny. V Poľsku zabezpečuje ubytovanie a stravu pre ľudí, ktorí už pred pár dňami dorazili z Ukrajiny. Očakáva sa príchod ďalších. Spolu s medzinárodnou humanitárnou Alianciou Integral hľadajú podmienky na spustenie humanitárnych akcií priamo na Ukrajine.