Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Nadácia Pontis spúšťa prihlasovanie do vzdelávacieho programu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

V rámci programu nadácia vyhľadáva inovatívne vzdelávacie prístupy, prepája ich so vzdelávacou komunitou, pomáha im s efektívnym nastavením a podporuje ich pri šírení do škôl po celom Slovensku.

Bratislava 11. januára (TASR) – Organizácie sa môžu prihlasovať do šiesteho ročníka vzdelávacieho programu Generácia 3.0, ktorý pomáha formovať súčasný spôsob výučby na školách. Za päť rokov fungovania sa do programu prihlásilo viac ako 250 účastníkov a zaznamenal viac ako 16.500 účastí na svojich aktivitách. TASR o tom informovala senior PR manažérka Nadácie Pontis Zuzana Schaleková.

Nový ročník programu chce reagovať na problémy zvýraznené pandémiou – potrebu rozvoja kritického myslenia a starostlivosti o duševné zdravie učiteľov a žiakov. "Víťazný projekt môže získať až 30.000 eur. Prihlasovať sa môžu občianske organizácie aj začínajúce firmy," podotkla.

V rámci programu nadácia vyhľadáva inovatívne vzdelávacie prístupy, prepája ich so vzdelávacou komunitou, pomáha im s efektívnym nastavením a podporuje ich pri šírení do škôl po celom Slovensku. Organizácie sa môžu prihlásiť do 8. februára prostredníctvom stránky generacia30.sk.

"Tvrdé dáta potvrdzujú, že organizácie, ktoré prešli naším akceleračným programom, vykazujú rast vo všetkých ukazovateľoch. Prekážkou nebola ani pandémia. Účastníci, ktorí sa do programu zapojili minulý rok, rástli so svojimi aktivitami aj napriek sťaženej situácii na školách," uviedol programový manažér nadácie Norbert Maur.

Nadácia Pontis sa snaží šíriť vzdelávacie prístupy aj prostredníctvom ôsmich EDUpointov. Lokálne občianske organizácie v nich realizujú vzdelávacie podujatia. "Dokopy už 152 workshopov, diskusií či ukážkových hodín prinieslo viac než 9-tisícovú účasť," dodala Schaleková.