Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Nadácia Zastavme korupciu: Zrušenie obvinení Pčolinského je nezvyčajné

Vladimír Pčolinský, foto z archívu. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dôvodnosť väzobného stíhania potvrdil Špecializovaný trestný súd i Najvyšší súd a pripravovala sa vo veci obžaloba, uviedla Nadácia Zastavme korupciu.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Rozhodnutie Generálnej prokuratúry (GP) SR o zrušení obvinení exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského považuje Nadácia Zastavme korupciu za veľmi neštandardné. Pripomína, že dôvody na stíhanie pritom potvrdili senáty dvoch rôznych súdov. Konštatuje to na sociálnej sieti.

"Počkáme si na zdôvodnenie, ale považujeme ho za veľmi neštandardné. Dôvodnosť väzobného stíhania potvrdil Špecializovaný trestný súd i Najvyšší súd a pripravovala sa vo veci obžaloba," uviedla Nadácia Zastavme korupciu. Podotkla, že už pred dvoma rokmi upozorňovali na "mimoriadne" silnú právomoc GP SR, predovšetkým v súvislosti s jedným z paragrafov, cez "ktorý môže zrušiť prakticky akékoľvek obvinenie".

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský už nečelí obvineniam z prijímania úplatku a podplácania. Generálna prokuratúra SR ich zrušila. V krátkej dobe má byť prepustený na slobodu.