Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Naď:S Bulharskom chceme spolupracovať aj v rámci Európskej únie a NATO

Na snímke zľava minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) a minister obrany Bulharska Dragomir Zakov počas prijatia v rezorte obrany 3. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Obidve krajiny sme na východnej hranici Severoatlantickej aliancie a čelíme podobným hrozbám, uviedol slovenský minister obrany.

Bratislava 3. júna (TASR) – Slovensko a Bulharsko chcú spolupracovať nielen na bilaterálnej úrovni, napríklad pri modernizácií ozbrojených síl, ale aj v rámci Európskej únie a NATO pri presadzovaní spoločných záujmov. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) to uviedol po piatkovom prijatí bulharského ministra obrany Dragomira Zakova.

"Obidve krajiny sme na východnej hranici Severoatlantickej aliancie a čelíme podobným hrozbám. Obidve krajiny sa musíme vysporiadavať s množstvom hybridných ohrození, ktoré máme, ale tiež s tým, že potrebujeme modernizovať naše ozbrojené sily. Obidve krajiny hľadáme riešenia, ako pomôcť Ukrajine," načrtol Naď spoločné témy, ktoré boli aj predmetom stretnutia.



Ako priblížil šéf bulharského rezortu obrany, ministri sa dohodli tiež na výmene skúseností v boji proti dezinformáciám.

Naď a Zakov budú spolu v piatok diskutovať aj na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii Globsec v Bratislave.