Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Prieskum: Najdôveryhodnejšími politikmi sú P. Pellegrini a Z. Čaputová

Nastupujúca prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Peter Pellegrini. Foto: TASR - Martin Baumann a Jaroslav Novák

Na treťom mieste sa umiestnil Tomáš Drucker s podporou 34,5 percenta respondentov.

Bratislava 13. júna (TASR) – Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) je najdôveryhodnejším politikom, dôveruje mu 51,6 percenta opýtaných. Vyplýva to z najnovšieho júnového prieskumu agentúry Focus. Na druhom mieste skončila novozvolená prezidentka SR Zuzana Čaputová so 49,4 percenta.



Na treťom mieste sa umiestnil Tomáš Drucker s podporou 34,5 percenta respondentov. Miroslav Beblavý (Spolu) skončil štvrtý, dôveruje mu 34,4 percenta opýtaných. Nasleduje prezident SR Andrej Kiska s 31,9 percenta.

Ďalší v poradí skončili Boris Kollár (Sme rodina, 31,8 percenta), Richard Sulík (SaS, 29 percent), Michal Truban (PS, 28,3 percenta), Igor Matovič (OĽaNO, 27,3 percenta), Andrej Danko (SNS, 25,8 percenta), Robert Fico (Smer-SD, 23,9 percenta), Alojz Hlina (KDH, 23,5 percenta), Marian Kotleba (ĽSNS, 23,3 percenta), Béla Bugár (Most-Híd, 23,1 percenta) a Štefan Harabin (21,4 percenta).

"Ďakujem všetkým za dôveru. Vnímam to ako potvrdenie môjho presvedčenia, že politik má každé ráno vstávať s myšlienkou, čo konkrétne môže v ten deň urobiť pre ľudí," uviedol Pellegrini v reakcii na sociálnej sieti s tým, že budem vo svojej práci pre Slovensko pokračovať s o niečo väčším presvedčením, že tento prístup k riadeniu krajiny má zmysel.

Agentúra Focus realizovala prieskum verejnej mienky v dňoch 1. až 11. júna formou osobného dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1017 respondentov.