Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Najmladšia z 24 laureátov „Mierovej ceny zo Slovenska 2015“

Pohľad na certifikát rozžiaril jeho vlastníčku L. Petrákovú Foto: NEF Hospodársky klub

Príklad odbornosti, kreatívnosti a ľudskej skromnosti

Bratislava 22. februára (OTS) - Senior dizajnerka Lenka Petráková, ktorá pôsobí v spoločnosti Zaha Hadid Architects Londýn, bola zvolená verejnosťou a 150-timi voliteľmi za laureátku „Mierovej ceny zo Slovenska 2015“ za rok 2021. Svoj hlas jej dalo 20% zo 4383 návštevníkov rovnomennej ankety na www.hospodarskyklub.sk a väčšina voliteľov, ako aj členov Medzinárodného mierového výboru. Jej konkurenciou bolo dvanásť svetových a dve slovenské osobnosti.
Foto: NEF Hospodársky klub

Hlasujúci ocenili jej plavidlo „The 8th Continent“, ktoré má likvidovať a recyklovať plastový odpad v Pacifiku. V súčasnosti sa ním prezentuje aj Slovensko v expozícii na svetovej výstave EXPO Dubaj. Svojou skromnosťou L. Petráková počas 129. zhromaždenia a celkove 280 podujatia 3,. marca 2021 vo forme videokonferencie si získala prezentáciou sympátie nemalej časti členov združenia, jeho Medzinárodného mierového výboru /MMV/ a hostí.

V pondelok 21. februára predstaviteľ združenia a MMV Peter Kasalovský spoločne s členmi MMV Jánom Gabrielom, ktorý je spolupredsedom výboru združenia, a predsedom SOPK a čestným predsedom Svetovej komorovej federácie Petrom Mihókom jej zablahoželali k získaniu „Mierovej ceny zo Slovenska 2015“. Počas priateľského stretnutia na pravé poludnie v restaurante Leberfinger diskutovali o jej 5-ročnom pôsobení a práci v zahraničí, ako aj otázkach vojny a mieru, no i podmienok pre hodnotný život ľudí.

Ako sa vyvíjajú tradičné ankety združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub a jeho MMV v roku 2022 ? http://www.hospodarskyklub.sk/?ankety2022

P. Mihók pripomenul reakcie dvoch neskorších laureátov na medailu z drahých kovov
Foto: NEF Hospodársky klub


UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.