Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Najviac platených príspevkov mala na sociálnej sieti stránka R. Fica

Na snímke opozičný poslanec Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najviac sledovateľov na sociálnej sieti si aj v roku 2022 udržala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Trnava 2. januára (TASR) - Najviac sledovateľov na sociálnej sieti si aj v roku 2022 udržala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Jej oficiálna stránka má takmer 371.000 sledovateľov. Oproti minulému roku získala takmer 34.000 nových. Vyplýva to z analýzy profilov a stránok politikov na sociálnej sieti, ktorú vypracovala Fakulta masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave.

Druhý najväčší počet sledovateľov má stránka Petra Pellegriniho (315.000). Na treťom mieste je profil Igora Matoviča (27.000). Najviac sledovateľov (37.400) pribudlo vlani stránke Róberta Fica, stránke Zuzany Čaputovej, pokles v tejto kategórii zaznamenali profil Matoviča (mínus 8176) a stránka Borisa Kollára (1559).

Najväčší počet príspevkov (680) publikovala stránka Veroniky Remišovej. Za ňou nasleduje stránka Pellegriniho (660) a stránka Eduarda Hegera (585). "Najviac komentované a zdieľané boli príspevky na stránke Fica. Za nimi nasledujú príspevky na stránke Pellegriniho a Hegera v prípade počtu komentárov a Čaputovej v prípade počtu zdieľaní," konštatujú spracovatelia z FMK.

Najväčší počet interakcií (kliknutí na príspevok, komentovaní, zdieľaní alebo označení "like") mali príspevky na profile Fica. Spolu dosiahli viac ako päť miliónov. Za nimi nasledujú príspevky na stránke prezidentky Čaputovej a Pellegriniho. Počet interakcií zvyšujú platené príspevky, ktoré sa cielene zobrazujú užívateľom podľa zadaných parametrov ako vek, pohlavie, región a podobne. Stránky Fica a Pellegriniho využívali aj túto možnosť. Stránka prezidentky nemala v tomto ani v predchádzajúcich rokoch žiadne platené príspevky.

Najviac platených príspevkov publikovala stránka Fica. V roku 2022 mala aktívnych celkovo 260. Pellegriniho stránka mala v roku 2022 aktívnych 110 kampaní. Medzi lídrami koaličných strán mala najviac platených príspevkov stránka Remišovej (69). Stránka Hegera publikovala iba jeden platený príspevok, stránky Kollára a Richarda Sulíka nepublikovali vlani žiadny. Pre porovnanie, v roku 2020 publikovala stránka Kollára 11 platených príspevkov a stránka Sulíka 60.