Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Najviac požiarov v auguste zaznamenali hasiči v Trnavskom kraji

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Celkovú bilanciu požiarovosti z hľadiska príčin vzniku ovplyvnili najmä požiare, ktoré vznikli v dôsledku nedbalosti a neopatrnosti dospelých osôb.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Najviac požiarov v auguste zaznamenali hasiči v Trnavskom kraji, bolo ich tam 83. Najvyššie škody, a to vyše 560.000 eur, požiare spôsobili v Žilinskom kraji. Na sociálnej sieti o tom informuje Hasičský a záchranný zbor (HaZZ).

Na Slovensku hasiči celkovo evidujú za august 497 požiarov, ktoré spôsobili škody vo výške 2.503.550 eur. Pri týchto požiaroch bolo usmrtených deväť osôb a rovnako deväť osôb utrpelo zranenia.

Najmenej požiarov (49) bolo v Prešovskom kraji, kde za minulý mesiac vyčíslili aj najnižšie škody, a to vo výške 150.130 eur. V auguste horelo najčastejšie v nedeľu a najviac požiarov zaznamenali medzi 17.00 h a 18.00 h.

Celkovú bilanciu požiarovosti z hľadiska príčin vzniku ovplyvnili najmä požiare, ktoré vznikli v dôsledku nedbalosti a neopatrnosti dospelých osôb. "Evidujeme 194 takto spôsobených požiarov, pri ktorých boli usmrtené štyri osoby a rovnako štyri sa zranili," uviedli hasiči.