Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Najviac prípadov COVID-19 za stredu bolo v okrese Bratislava

Ilustračná snímka. Foto: TAR - Erika Ďurčová

Epidemiológovia pozorne sledujú situáciu v regiónoch.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Najviac prípadov za stredu (16. 9.) na ochorenie COVID-19 bolo v územnej pôsobnosti regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Bratislave, Senici, Dolnom Kubíne a Trnave. Úrady zaznamenali 161 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 z celkovo 4027 vykonaných laboratórnych vyšetrení. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti.

RÚVZ v Senici uviedol, že vo svojej územnej pôsobnosti zaznamenal celkovo 29 potvrdených prípadov COVID-19. Z nich 25 je súčasťou epidémie v hokejovom klube. RÚVZ v spolupráci s klubom a samosprávou zabezpečili potrebné protiepidemické opatrenia, pozitívne testované osoby sa nachádzajú v izolácii. RÚVZ naďalej aktívne dohľadáva ich kontakty a nariaďuje im domácu izoláciu. Všetky priestory zimného štadióna boli dezinfikované. Epidemiológovia pozorne sledujú situáciu v regióne a podľa jej vývoja budú prijímať opatrenia na lokálnej úrovni.

RÚVZ v Dolnom Kubíne evidoval početnejšie prípady v okresoch Tvrdošín a Námestovo. Prípady z okresu Námestovo sú podľa neho kontakty pozitívnych osôb zo známeho ohniska nákazy. V okrese Tvrdošín ide o epidémiu v zdravotníckom zariadení. RÚVZ v Dolnom Kubíne spolupracuje na prijímaní protiepidemických opatrení s vedením zariadenia a rozhoduje o prijatí opatrení v ňom, ako aj v meste Trstená a okrese Tvrdošín.

RÚVZ v Dunajskej Strede zaznamenal prevažne import zo zahraničia, v troch prípadoch ide o rodinné ohnisko nákazy, v jednom prípade sa ešte epidemiologické vyšetrovanie neskončilo.

RÚVZ v Trnave
vo väčšine prípadov eviduje aktívne dohľadané kontakty, v niektorých prípadoch začal epidemiologické vyšetrovanie.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva zabezpečujú v oblastiach s výskytom COVID-19 všetky potrebné protiepidemické opatrenia.