Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Zverejnili, koľko zarobili ministri minulý rok. Rebríček vedie Mikulec

Na archívnej snímke minister vnútra SR Roman Mikulec. Foto: TASR - Jakub Kotian

Majetkové priznania verejných funkcionárov za minulý rok sú zverejnené na webe Národnej rady SR.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Najviac z ministrov zarobil v roku 2020 šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽANO), a to 82.652 eur. Vyplýva to z majetkových priznaní verejných funkcionárov za minulý rok, ktoré sú zverejnené na webe Národnej rady SR. Mikulec priznal aj pozemok, dom i garáž v Devínskej Novej Vsi. Uviedol tiež financie na účte, motorku, výbavu domu či podielové fondy a hypotéku.

Nasleduje minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) s príjmom 75.387 eur. Priznal byt na bratislavských Nivách, rekreačnú chatu v Senci, auto, zariadenie nehnuteľnosti, obrazy či hotovosť, ale aj hypotekárny úver.

Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) zarobila 64.421 eur, z čoho 63.385 eur bolo z výkonu verejnej funkcie a 1036 eur iné príjmy. Priznala byt v bratislavskom Starom Meste a Devínskej Novej Vsi, v belgickom Etterbeeku, chatu v Pribyline a auto. Uviedla i peniaze na účtoch, akcie spoločností obchodovaných na burze cenných papierov, podiel v s. r. o. či hypotéku.

O niečo menej zarobil premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorý v roku 2020 zastával funkciu ministra financií. Priznal príjem 64.239 eur z výkonu verejnej funkcie. Iné príjmy neuviedol. Priznal byt v bratislavskej Dúbravke či ornú pôdu, podiely v s.r.o a hypotéku.

Bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) zarobil 60.096 eur, z toho 58.093 eur bolo za výkon verejnej funkcie a 2003 eur iný príjem. Uviedol i podiel na dome v bratislavskej Rači, byt v Rači, Novom Meste a Ružinove, ale aj ornú pôdu. V položke "vlastníctvo majetkového práva alebo inej majetkovej hodnoty" vypísal investičné zlato a peňažné prostriedky.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) zarobil 58.620 eur, z toho 524 eur tvoril iný príjem než z výkonu verejnej funkcie. Priznal byt v bratislavskom Starom Meste, úspory a úver.

Šéf rezortu práce Milan Krajniak (Sme rodina) zarobil 58.137 eur. Priznal byt v bratislavskom Starom Meste, ornú pôdu v Eliášovciach a hnuteľný majetok ako vybavenie bytov a umelecké predmety zberateľskej hodnoty. V položke "vlastníctvo majetkového práva alebo inej majetkovej hodnoty" uviedol autorské práva, peniaze, vklady v bankách, investičné zlato či obchodné podiely v s. r. o.

O niečo menej zarobila ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO), a to 57.981 eur. Nasleduje minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s príjmom 56.383 eur. Priznal byty v bratislavskom Starom Meste a na Vinohradoch, podiel na dome v Zlatých Moravciach, úspory, auto, podiel vo firme aj úver.

Najmenší príjem mal minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina), a to 49.140 eur. Priznal byt v Rusovciach a chatu v Zliechove, auto, bytové zariadenie a elektroniku či obrazy. Uviedol aj financie v hotovosti a na účtoch či úver.