Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Najvyšší správny súd: Disciplinárku so sudkyňou Denisou C. odročili

Na archívnej snímke vchod budovy Najvyššieho správneho súdu SR na Trenčianskej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Denisa C. čelí obvineniam z korupcie. Ich existencia vyplynula z komunikácie Mariana K. cez aplikáciu Threema a zo svedeckej výpovede bývalého sudcu Okresného súdu Bratislava I Vladimíra Sklenku.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Disciplinárne pojednávanie so sudkyňou Okresného súdu Bratislava I Denisou C., obvinenou v kauze Búrka, odročil Najvyšší správny súd (NSS) SR na 14. decembra. TASR o tom informoval hovorca NSS SR Michal Hajtol.

Na stredajšom pojednávaní disciplinárny senát po prednesení disciplinárneho návrhu navrhovateľom vypočul Denisu C. a oboznámil listinné dôkazy. "Dôvodom odročenia ústneho pojednávania bola potreba vykonania ďalšieho dokazovania a v nadväznosti na to zváženie prípadného prerušenia disciplinárneho konania," priblížil hovorca.

Denisa C. čelí obvineniam z korupcie. Ich existencia vyplynula z komunikácie Mariana K. cez aplikáciu Threema a zo svedeckej výpovede bývalého sudcu Okresného súdu Bratislava I Vladimíra Sklenku. Marian K. mal podľa jeho výpovede korumpovať viacerých sudcov aj v kauze zmeniek TV Markíza. Za ich falšovanie je Marian K. právoplatne odsúdený na 19-ročný trest odňatia slobody.