Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Najvyšší správny súd: Konanie so sudkyňou Monikou G. odročili

Ilustračné foto Foto: TASR

Právna zástupkyňa Moniky G. oznámila súdu, že disciplinárne obvinená nesúhlasí so skrátenou lehotou na prípravu na verejné zasadnutie.

Bratislava 23. mája (TASR) - Odvolacie disciplinárne konanie so sudkyňou Monikou G. odročili na 28. mája. Najvyšší správny súd (NSS) SR zrušil utorkové (21. 5.) pojednávanie pre nedodržanie lehoty na prípravu na verejné zasadnutie u disciplinárne obvinenej. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla Veronika Valeková z generálneho sekretariátu NSS SR.

Valeková zároveň priblížila, že právna zástupkyňa Moniky G. oznámila súdu, že disciplinárne obvinená nesúhlasí so skrátenou lehotou na prípravu na verejné zasadnutie.

Disciplinárny návrh na sudkyňu podala predsedníčka Krajského súdu v Košiciach. Sudkyňu následne 11. októbra 2022 odvolal disciplinárny senát NSS SR z funkcie. Vykonávaním svojej funkcie počas pracovného času pod vplyvom alkoholu spáchala podľa súdu závažné disciplinárne previnenie nezlučiteľné s funkciou sudcu. Monika G. sa proti tomuto rozhodnutiu odvolala.