Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Najvyšší správny súd má štyroch nových predsedov senátov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Predseda súdu zároveň predložil komisii hodnotenia uchádzačov, a to spolu so žiadosťami o zaradenie do výberového konania.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Najvyšší správny súd (NSS) SR má štyroch nových predsedov senátov. Stali sa nimi Anita Filová, Zuzana Mališová, Jana Martinčeková a Pavol Naď. Na neverejnom hlasovaní ich odsúhlasila výberová komisia. Výberu predchádzalo verejné vypočúvanie šiestich kandidátov. TASR o tom informoval hovorca NSS SR Michal Hajtol.

"Výberové konanie pozostávalo z ústnej časti, v rámci ktorej členovia komisie overovali odborné znalosti uchádzačov potrebné na plnenie povinností predsedu senátu, ako aj ich organizačné schopnosti," priblížil Hajtol.

Predseda súdu zároveň predložil komisii hodnotenia uchádzačov, a to spolu so žiadosťami o zaradenie do výberového konania. Tie bolo možné predkladať Najvyššiemu správnemu súdu do 25. októbra. Zápisnica z výberového konania na obsadenie šiestich miest predsedu senátu NSS SR je zverejnená na webovej stránke ministerstva spravodlivosti.