Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Najvyšší súd sprísnil tresty pre sátorovcov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry sátorovci v počte vrážd nemajú konkurenciu nielen na území Slovenska.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR na utorňajšom pojednávaní sprísnil tresty štyrom členom skupiny tzv. sátorovcov. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Pavel Vlčko si odsedí vo väzení 25 rokov a Rolandovi Szamaránskemu a Andorovi Márikovi súd uložil výnimočný trest odňatia slobody vo výmere 18 rokov. Všetkých troch zaradil do tretej nápravnovýchovnej skupiny.

NS SR potvrdil trest Kristiánovi Kádárovi, ktorý si podľa rozsudku Špecializovaného trestného súdu odsedí 25 rokov a všetkým štyrom navyše uložil aj trest prepadnutia majetku.

Zločinecká skupina sátorovcov pôsobila na južnom Slovensku. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry sátorovci v počte vrážd nemajú konkurenciu nielen na území Slovenska. Medzi najbrutálnejšie popravy sátorovcov, za ktoré boli súdení, patrí vražda "vlastného" Andreja Reisza, ktorého zastrelili v roku 2006 a následne jeho telo rozporciovali, niektoré kusy pomleli a hodili do rieky. Rovnako brutálna bola aj vražda bosa ich gangu Ľudovíta Sátora v roku 2010. Jeho kostrové pozostatky sa doteraz nenašli a rovnako ani zbraň. Sátorovo zakopané telo mali viackrát presúvať z miesta na miesto, keď sa dozvedeli, čo chystá polícia.