Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Najvyšší súd SR potvrdil väzbu pre Zoroslava K.

Na archívnej snímke uprostred Zoroslav K. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Najvyšší súd (NS) SR vo štvrtok potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý ho vzal do väzby z kolúzneho a preventívneho dôvodu.

Bratislava 1. júla (TASR) - Obvinený konkurzný právnik Zoroslav K. zostáva vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR vo štvrtok potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý ho vzal do väzby z kolúzneho a preventívneho dôvodu. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Senát 5T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodné sťažnosti Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR a obvineného Zoroslava K. podané proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu,
" spresnila hovorkyňa. Vzatie do väzby sa týka obvinenia z údajného podplácania bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta M. v prípade ilegálnej výroby a distribúcie cigariet. ŠTS rozhodoval v tejto veci 23. mája.

Zoroslav K. čelí aj ďalším obvineniam. Spolu s bývalým predsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom L. a bývalou podpredsedníčkou NS SR Jarmilou U. ho zadržali vlani v októbri v rámci akcie Víchrica. Jarmilu U. a Davida L. obvinili zo zločinu prijímania úplatku. Zoroslav K. je obvinený zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. Spolu s Davidom L. ho v tejto veci pustili 20. mája z väzby na slobodu.

Od marca čelí Zoroslav K. aj obvineniu z poskytnutia úplatku bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi P. a exnámestníkovi SIS Borisovi B., aby ho nesledovali.