Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Najvyšší ústavní činitelia gratulujú hokejistom k úspechu v drafte NHL

Na snímke druhý sprava slovenský hokejista Juraj Slafkovský pózuje fotografom po tom, ako sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu. V noci na piatok 8. júla 2022 po ňom siahol z najvyššej pozície Montreal Canadiens. Foto: TASR/AP

Juraj Slafkovský sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu. V noci na piatok po ňom siahol z najvyššej pozície Montreal Canadiens.

Bratislava 8. júla (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová, predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) a premiér Eduard Heger (OĽANO) v piatok zagratulovali slovenským hokejistom k úspechom v drafte NHL. Juraj Slafkovský sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta, Šimona Nemca draftovali z druhého miesta. Uspel aj Filip Mešár.

"Blahoželám našim hokejistom k historickému úspechu. Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Filip Mešár, sme na vás hrdí," napísala prezidentka na sociálnej sieti.

"Chalani, obrovská gratulácia," reagoval na správu o úspešnom drafte Slovákov predseda parlamentu. Hovorí o úžasnom úspechu. Hokejistom zaželal, aby sa im darilo.

Predseda vlády gratuluje "Jurajovi a Šimonovi". "Tohtoročný draft sa navždy zapíše do histórie slovenského hokeja," komentoval na sociálnej sieti.

Juraj Slafkovský sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si kluby zámorskej hokejovej NHL vybrali z prvého miesta draftu. V noci na piatok po ňom siahol z najvyššej pozície Montreal Canadiens. Osemnásťročný "krídelník" tak prekonal doterajší rekord Mariána Gáboríka, ktorého si v roku 2000 vybrala z tretieho miesta Minnesota Wild. Jeho zápis prekonal aj obranca Šimon Nemec, po ktorom siahli z druhého miesta New Jersey Devils. Montreal si v prvom kole po Slafkovskom vybral aj ďalšieho Slováka Filipa Mešára.