Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

NAKA obvinila osobu, ktorú vládny špeciál dopravil do SR z Iraku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

K preprave došlo na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Bratislava 13. februára (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v pondelok zadržal osobu, ktorú dopravil na Slovensko z Iraku vládny špeciál. Obvinená je pre trestné činy ohrozenia mravnej výchovy mládeže, založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny a tiež pre trestný čin vojnového bezprávia. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

K preprave došlo na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. "Zverejnením bližších podrobností o vyšetrovaných skutkoch by mohlo dôjsť k zmareniu účelu trestného konania. Bližšie informácie poskytneme, keď to umožní procesná situácia," priblížila polícia.

MZVEZ SR pre TASR uviedlo, že repatriácia je zaužívanou súčasťou medzinárodnej spolupráce. "Let bol uskutočnený v súlade s platnou legislatívou. Vo vecnej kompetencii MZVEZ SR je vykonávanie konzulárnej asistencie a pomoci občanom SR, ktorí sa ocitli v núdzi," informoval tlačový odbor rezortu. Ozrejmil, že bližšie informácie nemôže poskytnúť vzhľadom na ochranu osobných údajov, ako aj žiadosť repatriovanej osoby.