Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

NAKA obvinila 3 osoby, ktoré napadli občana z nenávisti voči etniku

Ilustračné foto. Foto: KR PZ v Bratislave

V prípade dokázania viny hrozí za pokus zločinu ublíženia na zdraví obvineným Ivanovi B., Martinovi M. a Jánovi U. trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.

Banská Bystrica 20. apríla (TASR) – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil tri osoby zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva. Motívom mala byť nenávisť pre príslušnosť obete k etnickej skupine. Medzi obvinenými je aj príslušník mestskej polície z Banskej Bystrice. TASR o tom v stredu informoval hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka.

Vlani 1. augusta vo večerných hodinách na Striebornom námestí v Banskej Bystrici mali najprv slovne a následne aj fyzicky napadnúť občana. Do bezvládneho tela si mal udrieť i mestský policajt.

"Podľa doterajších zistení vyšetrovateľa údajne došlo k útoku z dôvodu zjavnej nenávisti pre jeho etnickú príslušnosť a tiež preto, že sa v jeho spoločnosti nachádzala žena z majoritnej časti spoločnosti," spresnil Slivka. Opakované útoky všetkých troch mali pokračovať aj po tom, ako telo poškodeného ležalo už v bezvládnom stave.

V prípade dokázania viny hrozí za pokus zločinu ublíženia na zdraví obvineným Ivanovi B., Martinovi M. a Jánovi U. trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. Za prečin výtržníctva až na tri roky.