Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

NAKA prijala trestné oznámenie od rezortu životného prostredia

Na snímke zásah NAKA. Foto: Facebook - Polícia SR

Týkať sa malo zmlúv o poskytovaní právnych služieb, v ktorých sa dohodla podielová odmena za viac ako 1,6 milióna eur.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) prijala trestné oznámenie ministerstva životného prostredia. Týkať sa malo zmlúv o poskytovaní právnych služieb, v ktorých sa dohodla podielová odmena za viac ako 1,6 milióna eur. Vyplatiť ju mal Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) advokátke v spore s Philotale Investments LTD. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"NAKA prijala trestné oznámenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR v súvislosti s podozrením zo spáchania trestných činov podvodu a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Vyšetrovateľ vydá rozhodnutie po dôslednom preverení všetkých okolností prípadu," povedala Bárdyová.

K vyplateniu odmeny malo dôjsť za bývalého vedenia ministerstva. Odmenu mala dostať advokátka E. S., ktorá SVP poskytovala právne služby v spore s Philotale Investments LTD proti štátnym podnikom SVP a Vodohospodárska výstavba. Spor sa mal týkať zaplatenia náhrady škody 32 miliónov eur. Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) sa preto v júli obrátil na NAKA.