Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

NAKA v kauze Mýtnik obvinila syna podnikateľa Jozefa B.

Na archívnej snímke podnikateľ Jozef B. starší (uprostred). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Jozefa B. staršieho obvinili a zadržali v rámci januárovej policajnej akcie Mýtnik.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v kauze Mýtnik Jozefa B. mladšieho, syna už obvineného Jozefa B.

Jozef B. mladší je obvinený z trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Vyplýva to zo stanoviska Generálnej prokuratúry (GP) SR, ktoré poskytlo TASR. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

"V kauze Mýtnik bolo dňa 27. októbra vyšetrovateľom NAKA vznesené obvinenie osobe J. B., a to pre skutok právne posúdený ako pokračovací obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Skutok mal byť spáchaný závažnejším spôsobom konania, a to organizovanou skupinou," spresnil hovorca GP SR Dalibor Skladan.

Polícia bližšie informácie zatiaľ neposkytuje. "V uvedenom prípade k úkonom v prípravnom konaní nie je možné poskytovať žiadne informácie," vysvetlil hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Podnikateľa Jozefa B. staršieho obvinili a zadržali v rámci januárovej policajnej akcie Mýtnik. V rámci akcie obvinili aj jeho brata Petra B., exšéfa finančnej správy Františka I., bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana G. a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu R.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka neskôr zastavil trestné stíhanie Petra B. ako nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov.