Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

AKCIA CHIKARA 2: NAKA obvinila aj policajného funkcionára

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Štyri osoby sú obvinené zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, dve zo zločinu prijímania úplatku a dve aj z prečinu podplácania.

Bratislava 22. marca (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje v stredu od rána na území Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja v rámci akcie Chikara 2 v súvislosti s drogovým biznisom. Jej výsledkom je zatiaľ 16 obvinených osôb. Medzi nimi je aj aktívny policajný funkcionár z Trnavy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"NAKA obvinila 16 osôb, niektoré z viacerých trestných činov súbežne," približuje polícia. Štrnásť osôb čelí obvineniu zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Štyri osoby sú obvinené zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, dve zo zločinu prijímania úplatku a dve aj z prečinu podplácania. Jedna osoba je obvinená aj zo zločinu hrubého nátlaku v štádiu prípravy a jedna tiež zo zločinu vydierania.

Počas policajnej akcie bolo celkovo zadržaných desať obvinených osôb. Jednou z nich je riadiaci funkcionár zaradený na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru (PZ) v Trnave. Zadržaný bol tiež jeden bývalý príslušník PZ, ktorý je v súčasnosti v riadiacej funkcii na Centre podpory Krajského riaditeľstva PZ v Trnave.

"Aktuálne v danej veci prebiehajú zaisťovacie úkony (domové prehliadky a prehliadky iných priestorov a pozemkov), po čom budú vykonávané výsluchy zadržaných obvinených," dopĺňa polícia.