Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

AKCIA PARKETÁR: NAKA zaistila drogy a obvinila 16 osôb

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Polícia tvrdí, že počas akcie zaistili omamné a psychotropné látky v hodnote viac ako 40.000 eur a finančnú hotovosť viac ako 300.000 eur.

Bratislava 15. júla (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila 16 osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Akcia Parketár prebiehala na území Slovenska, Maďarska a Rakúska. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Na území SR policajti národnej kriminálnej agentúry zadržali sedem osôb. Vykonali sedem domových prehliadok a 11 prehliadok iných priestorov," priblížila polícia. Tvrdí, že počas akcie zaistili omamné a psychotropné látky v hodnote viac ako 40.000 eur a finančnú hotovosť viac ako 300.000 eur. Zaistili tiež motorové vozidlá, elektronické nosiče údajov a telekomunikačné prostriedky.

Policajti v Maďarsku vykonali dve domové prehliadky. Rakúski policajti zadržali štyri osoby a vykonali tri domové prehliadky, uviedla polícia SR. "Úkony prípravného konania naďalej pokračujú, preto viac informácií v súčasnosti nie je možné poskytnúť," poznamenali policajti.