Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

NAKA vzniesla obvinenie v súvislosti s konkurzom majetku L. Bašternáka

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Bašternák mal podľa portálu ešte pred odsúdením previesť majetok na blízkych. Obvinená Lenka I. napriek tomu nepodala odporovacie žaloby.

Bratislava 17. januára (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila jednu osobu v súvislosti s konkurzom majetku odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. O obvinení informovali Aktuality.sk s tým, že sa má týkať bývalej konkurznej správkyne Lenky I.

Obvinenie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku vzniesol vyšetrovateľ NAKA 10. januára. "Rozhodnutie však ešte nie je právoplatné, preto nebudeme poskytovať viacej informácií," podotkla Dobiášová.

Bašternák mal podľa portálu ešte pred odsúdením previesť majetok na blízkych. Obvinená Lenka I. napriek tomu nepodala odporovacie žaloby. Tvrdila, že počas konkurzu neboli splnené hmotnoprávne podmienky na uplatnenie odporovacieho práva.

Trestné oznámenie podal Okresný úrad (OÚ) Bratislava I 9. septembra 2020. Bašternákov majetok, ktorý bol sporne prevedený na jeho príbuzných a ďalšie osoby, zablokoval OÚ Bratislava I v júni 2020.