Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

NAKA opäť v akcii: Zasahovala v Limbachu a Moste pri Bratislave

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lenka Krošláková

Zásah má súvisieť s envirokriminalitou a vyvážaním nebezpečného odpadu na skládku aj pod obchvat D4.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v Limbachu a v Moste pri Bratislave. Zásah má súvisieť s envirokriminalitou a vyvážaním nebezpečného odpadu na skládku aj pod obchvat D4, informoval portál tvnoviny.sk.



Polícia v júli začala v prípade údajného vývozu nebezpečnej kontaminovanej zeminy z areálu bývalej autobusovej stanice na bratislavských Mlynských nivách na stavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 trestné stíhanie vo veci neoprávneného nakladania s odpadmi.

Konzorcium, ktoré obchvat stavia, v minulosti deklarovalo, že materiál používaný na stavbu disponuje platnými certifikátmi kvality a že prechádza prísnymi kritériami posúdenia vhodnosti jeho použitia na výstavbu vrátane podmienky nulovej kontaminácie zeminy.

Podnety, ktoré upozorňujú na používanie nebezpečného stavebného materiálu pri výstavbe D4 a R7, sa týkajú údajného vývozu kontaminovanej zeminy z bratislavských Nív na úsek stavby v okolí Podunajských Biskupíc a Ivanky pri Dunaji. Podozrenie je aj na používanie nebezpečného stavebného materiálu a stavebného odpadu pri výstavbe obchvatu v okolí Jarovského ramena. V oboch prípadoch už koná SIŽP a aj polícia.