Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

V rámci akcie NAKA s krycím názvom Bizón zadržali päť osôb

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

V súčasnom čase sú vykonávané procesné úkony, polícia ďalšie informácie o zadržaných osobách a o skutkoch poskytne až keď to umožní procesná situácia.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali počas utorkovej akcie s krycím názvom Bizón päť osôb. Policajná akcia súvisela s páchaním korupčnej trestnej činnosti, ku ktorej malo v minulosti dochádzať na Inšpektoráte práce Nitra. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

"Počas policajnej akcie bolo zadržaných päť osôb, vykonaných osem domových prehliadok, pri ktorých bolo zaistené väčšie množstvo nosičov elektronických dát, ako aj rôzny listinný materiál," priblížila. V súčasnom čase sú vykonávané procesné úkony, polícia ďalšie informácie o zadržaných osobách a o skutkoch poskytne až keď to umožní procesná situácia.

Policajnú akciu s krycím názvom Bizón vykonali príslušníci NAKA, odbor západ, v utorok od 6.00 h na rôznych miestach v Nitrianskom a Bratislavskom kraji. Osoby boli zadržané v súvislosti s podozrením z páchania trestnej činnosti na nitrianskom inšpektoráte práce, ku ktorému malo dochádzať v minulosti. Z inšpektorátu práce pre TASR uviedli, že sa k danej veci nebudú vyjadrovať.