Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

AKCIA DREVO: NAKA zasahuje na viacerých miestach

Na snímke príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vychádzajú po zásahu z hotela Aston, kde sídli spoločnosť Taper, 3. februára 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Podľa viacerých médií ide o zásah i v bratislavskom hoteli Aston.

Bratislava 3. februára (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonáva na celom území Slovenska zaisťovaciu akciu s krycím názvom Drevo. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že viac informácií v súčasnosti nie je možné poskytnúť.

Viaceré médiá v stredu ráno informovali, že ide o zásah v bratislavskom hoteli Aston, kde sídli spoločnosť Taper, ktorá má byť rodinným podnikom bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu.

Na snímke príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vychádzajú po zásahu z hotela Aston, kde sídli spoločnosť Taper, 3. februára 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Ako pre TASR uviedol asistent nezaradeného poslanca Národnej rady (NR) SR z mimoparlamentnej strany Hlas-SD Maroš Stano, Žiga je aktuálne v domácej karanténe po kontakte s pozitívnou osobou a čaká na následný výsledok PCR testu. "Je dávno všeobecne známe, že spoločnosť Taper neriadi od vstupu do politiky v roku 2006. Okrem toho spoločnosť už predsa dlhodobo spolupracuje s políciou, pretože sa sama stala obeťou podvodu. Plní si všetky svoje povinnosti voči štátu, čo preverilo množstvo kontrol," povedal.