Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

NAKA zasahuje v Sociálnej poisťovni z dôvodu nezákonnej lustrácie

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje v Sociálnej poisťovni. Pracovná skupina Novinár tam prehľadáva priestory s cieľom zaistiť dôkazy, ktoré sú potrebné v súvislosti s nezákonnou lustráciou v systémoch Sociálnej poisťovne. Na snímke ústredie Sociálnej poisťovne v Bratislave 30. júna 2020. Foto: TASR - Martin Baumann

Pracovná skupina Novinár tam prehľadáva priestory s cieľom zaistiť dôkazy, ktoré sú potrebné v súvislosti s nezákonnou lustráciou.

Bratislava 30. júna (TASR) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje v Sociálnej poisťovni. Pracovná skupina Novinár tam prehľadáva priestory s cieľom zaistiť dôkazy, ktoré sú potrebné v súvislosti s nezákonnou lustráciou v systémoch Sociálnej poisťovne. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti, upozornil na to portál noviny.sk.

"Vyšetrovateľ začal trestné konanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneného nakladania s osobnými údajmi," povedal pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) SR Michal Slivka s tým, že hneď ako to procesná situácia dovolí, poskytneme viac informácií.