Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne sa začína v piatok

Na archívnej snímke veriaci počas sv. omše v rámci národnej púte k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštín-Stráže. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Program sa začne o 17.00 h mariánskou hodinkou, svätou omšou a hudobno-dramatickým pásmom o svätej Matke Tereze.

Bratislava/Šaštín-Stráže 13. septembra (TASR) – Program celonárodnej púte k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne sa začína v piatok a vyvrcholí v pondelok 16. septembra. Program sa začne o 17.00 h mariánskou hodinkou, svätou omšou a hudobno-dramatickým pásmom o svätej Matke Tereze. TASR o tom informovala Konferencia biskupov Slovenska (KBS).

Program bude pokračovať v sobotu 14. septembra, zahŕňa sväté omše, modlitbu posvätného ruženca, krížovú cestu a adoráciu. V nedeľu 15. septembra sa uskutoční slávnostná svätá omša o 10.30 h za účasti slovenských biskupov. "Hlavným kazateľom bude apoštolský prefekt v Azerbajdžane Vladimír Fekete," uviedla KBS.

Nedeľný program bude pokračovať detským pásmom, viacerými svätými omšami a sprievodným kultúrnym programom. V pondelok sa štvordnie zakončí púťou seniorov a chorých. Hlavným celebrantom a kazateľom bude bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko. "Počas celej púte budú k dispozícii kňazi vysluhujúci sviatosť zmierenia," priblížila KBS.

Celonárodná púť Slovenska k patrónke Slovenska – Sedembolestnej Panne Márii, sa koná po stáročia. Oficiálne od roku 1732, keď bola socha Sedembolestnej Panny Márie vyhlásená za milostivú. Každoročne navštívi Šaštín počas národnej púte okolo 20.000 veriacich, v jubilejnom roku Sedembolestnej Panny Márie 2014 to bolo 50.000 pútnikov. Vrcholom púte je sviatok patrónky Slovenska, ktorý pripadá na 15. septembra.