Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Národná rada v tomto roku schválila zatiaľ 84 legislatívnych návrhov

Na archívnej snímke koaliční poslanci NR SR z SaS a Za ľudí. Foto: TASR - Jakub Kotian

Za celé aktuálne volebné obdobie sa podľa štatistík schválilo v parlamente zatiaľ 208 návrhov zákonov. Z toho 141 bolo vládnych a poslaneckých bolo 67.

Bratislava 17. júla (TASR) - Národná rada (NR) SR schválila v tomto roku celkovo 84 zákonov. Z toho 46 bolo vládnych a 38 poslaneckých. V skrátenom legislatívnom konaní prešlo 16 z nich. Vyplýva to zo štatistík o legislatívnej činnosti parlamentu za tento rok do 6. júla.

Doteraz sa v tomto kalendárnom roku konalo 14 schôdzí NR SR. Najviac legislatívnych návrhov sa prijalo na zatiaľ poslednej riadnej, v poradí 32. schôdzi v tomto volebnom období. Celkovo na nej poslanci schválili 23 návrhov. Z toho deväť bolo vládnych a 14 poslaneckých. Z toho dve zmeny prešli v zrýchlenom režime.

O niečo menej, teda 22 legislatívnych návrhov, schválili poslanci na predchádzajúcej riadnej 28. schôdzi. Pomer vládnych a poslaneckých návrhov bol 12 k desiatim. Tri legislatívne návrhy prešli v skrátenom legislatívnom konaní.

Za celé aktuálne volebné obdobie sa podľa štatistík schválilo v parlamente zatiaľ 208 návrhov zákonov. Z toho 141 bolo vládnych a poslaneckých bolo 67. V skrátenom legislatívnom konaní sa prijalo 75 návrhov.