Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Národné parky čistia na konci sezóny od voľne pohodeného odpadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

V Národnom parku Slovenský kras, Národnom parku Nízke Tatry, Národnom parku Slovenský raj a Tatranskom národnom parku sa upratuje v sobotu.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Iniciatíva Čisté Slovensko spojila posledný septembrový víkend všetkých deväť národných parkov. Jej cieľom je vyčistiť na konci turistickej sezóny prírodu od voľne pohodeného odpadu. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

Na víkendové čistenie naprieč celým Slovenskom pozvalo MŽP spoločne so správami národných parkov aj milovníkov prírody. "Začalo sa v piatok (23. 9.) v siedmich národných parkoch. V Pieninskom národnom parku, Národnom parku Muránska planina, Národnom parku Slovenský kras, Národnom parku Nízke Tatry, Národnom parku Slovenský raj, Národnom parku Malá Fatra a Národnom parku Veľká Fatra," uviedol envirorezort.

V Národnom parku Slovenský kras, Národnom parku Nízke Tatry, Národnom parku Slovenský raj a Tatranskom národnom parku sa upratuje v sobotu. V nedeľu (25. 9.) sa bude upratovať v Národnom parku Poloniny, dodalo tlačové oddelenie MŽP.