Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Národné športové centrum pozýva ľudí na výzvu Vykroč na vrchol

Na archívnej snímke turisti pod Chatou pod Rysmi. Foto: TASR - Milan Kapusta

Výzva Vykroč na vrchol je súčasťou podujatí organizovaných pod hlavičkou #beactive, ktoré odštartovali 4. septembra na Štrbskom plese a vyvrcholia Európskym týždňom športu.

Bratislava 6. septembra (TASR) – Národné športové centrum (NŠC) pozýva v sobotu (11. 9.) na turistickú výzvu Vykroč na vrchol. Zapojiť sa a súťažiť o ceny môže každý, kto vystúpi na kopec, ktorý má na vrchole tabuľku s názvom a nadmorskou výškou.

"Spolu so slovenskými deaflympionikmi zdoláme v tento deň jeden z najpopulárnejších vyhliadkových štítov Vysokých Tatier a vystúpime na Rysy. Kto sa chce pridať, môže vyraziť spolu s nami o 8.15 h spred hotela FIS v Štrbskom Plese," uviedol Ivan Husár, štátny tajomník pre šport Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR, ktorý bol iniciátorom výzvy.

Kto sa chce zapojiť do súťaže, spraví si "selfie" pri tabuli tak, aby bola dobre čitateľná a zverejní ju na sociálnych sieťach spolu s označením výzvy #vykrocnavrchol a označením organizátora #narodnesportovecentrum. Výhercov bude centrum žrebovať po víkende. Podrobnosti a štatút súťaže nájdu záujemcovia na stránke vykrocnavrchol.sk.

Aj keď je výber kopca ľubovoľný, NŠC v spolupráci s Klubom slovenských turistov vytypovalo v každom zo samosprávnych krajov jeden takýto "ikonický" vrchol: Devínska kobyla, Mohyla M. R. Štefánika na Bradle, Veľká Javorina, Martinské hole, Zobor, Sitno, Šimonka a Kojšovská hoľa.

Výzva Vykroč na vrchol je súčasťou podujatí organizovaných pod hlavičkou #beactive, ktoré odštartovali 4. septembra na Štrbskom plese a vyvrcholia Európskym týždňom športu v dňoch 23. až 30. septembra.