Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Nastavenie kolúznej väzby treba zmeniť, zhodli sa Krajniak a Richter

Na archívnej snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Krajniak upozornil, že nevyhnutnosť revidovať podmienky nastavenia kolúznej väzby posilňuje aj nález Ústavného súdu v prípade advokáta Martina R.

Bratislava 16. mája (TASR) – Súčasné podmienky kolúznej väzby sa musia zmeniť. V diskusnej relácii TA3 V politike sa na tom zhodli minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) a jeho predchodca na poste šéfa rezortu práce, podpredseda Výboru Národnej rady SR pre sociálne veci Ján Richter (Smer-SD).

Obaja zároveň odmietli účelovosť motivácie a podpory návrhu na úpravu kolúznej väzby z dielne Sme rodina, ktorá je v súčasnosti v parlamente.

Krajniak upozornil, že nevyhnutnosť revidovať podmienky nastavenia kolúznej väzby posilňuje aj nález Ústavného súdu v prípade advokáta Martina R. „Sme, samozrejme, pripravení na diskusiu i na ústupky v rámci nášho návrhu, to podstatné však je, že kolúzna väzba má byť nástroj na objasňovanie vecí, nie na zdržovanie,“ uviedol. "Nie je možné, aby bol niekto v kolúznej väzbe rok len preto, lebo vyšetrovatelia nikoho nevypočuli,“ zdôraznil.

Richter v prípade obviňovaní Smeru-SD z účelovosti snáh o zmenu podmienok kolúznej väzby povedal, že „niektorí by už mali prestať mať krvavé oči“.