Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Návrh zvyšovania platov zdravotníkov sa presúva na koniec schôdze

Na archívnej snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Návrh rieši okrem avizovaného zvyšovania miezd lekárov a sestier aj platy ostatných zdravotníkov v ústavných zdravotníckych zariadeniach a ambulanciách záchrannej zdravotnej služby.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Rokovanie o návrhu zákona, ktorým sa majú zvýšiť platy zdravotníckym pracovníkom, sa na základe politickej dohody presúva na koniec aktuálnej parlamentnej schôdze. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Petra Lániková.

Návrh rieši okrem avizovaného zvyšovania miezd lekárov a sestier aj platy ostatných zdravotníkov v ústavných zdravotníckych zariadeniach a ambulanciách záchrannej zdravotnej služby. Okrem zvyšovania platových koeficientov sa majú pri mzdách zohľadňovať aj roky praxe.

Rezort zdravotníctva návrhom reaguje na nedostatok zdravotníckych pracovníkov, pokles záujmu o štúdium jednotlivých zdravotníckych profesií, odchody zdravotníkov zo systému či mimo Slovenska. Zároveň chce predísť avizovaným hromadným výpovediam.

Navrhovaná účinnosť je od 1. januára 2023.