Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Návšteva prvej dámy USA v Košiciach bude za prísnych opatrení

Na snímke prvá dáma USA Jill Bidenová vystupuje z lietadla prílete na letisku M. R. Štefánika v sobotu 7. mája 2022 v Bratislave. Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová v sobotu popoludní pricestovala na Slovensko. Prvá dáma absolvuje viaceré stretnutia v Bratislave, navštívi tiež Košice a obec Vyšné Nemecké. Foto: FOTO TASR - Pavel Neubauer

Polícia nemohla z dôvodov vysokého rizika špecifikovať ani orientačný počet policajtov v uliciach mesta Košice, kde má Bidenová naplánované dve aktivity.

Košice 7. mája (TASR) - V súvislosti s nedeľňajšou (8. 5.) návštevou americkej prvej dámy Jill Bidenovej, ktorá v sobotu priletela do Bratislavy, budú aj na území Košického kraja platiť prísne bezpečnostné opatrenia. Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií rezortu vnútra ich prijal viacero. "Z bezpečnostných a taktických dôvodov ich však nebudeme bližšie špecifikovať," uviedla pre TASR košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Polícia nemohla z dôvodov vysokého rizika špecifikovať ani orientačný počet policajtov v uliciach mesta Košice, kde má Bidenová naplánované dve aktivity. Najprv v doobedňajších hodinách zavíta do krízového centra pri autobusovej stanici, kde sa stretne so zástupcami mesta a dobrovoľníkmi. Nasledovať bude stretnutie so slovenskými a ukrajinskými mamami a deťmi pri príležitosti Dňa matiek v základnej škole na Tomášikovej ulici.

"Dopravné obmedzenia v tejto súvislosti nebudú výrazné, iba s minimálnym zdržaním. Aj napriek tomu apelujeme na ohľaduplnosť a rešpektovanie všetkých, ktorí sa na bezpečnom priebehu návštevy budú podieľať," dodala Ivanová.

Bidenová svoj nedeľňajší program ukončí návštevou hraničného priechodu Vyšné Nemecké, kde je naplánované stretnutie s neziskovými organizáciami a predstaviteľmi inštitúcií asistujúcich ľuďom prechádzajúcim na hranice.